Att köpa fastighet

Buying property

Ta reda på hur du kan köpa egendom i Kroatien. De senaste regler och villkor för köpet. Vem kan köpa egendom som en fysisk person, som måste öppna ett företag att köpa en fastighet.Se mer

Vad ska man köpa?

What to buy

Rådgör med våra experter för att hjälpa dig att göra ett beslut, om att köpa en tomt, förfallet hus eller en ny och avslutade villa. Varje alternativ har fördelar och nackdelar. Se mer

Renoverar fastighet

Renovate property

Ett team av erfarna arkitekter, ingenjörer och byggare kommer att hjälpa dig. Vår professionella personal kommer att hjälpa dig att renovera, utrusta eller bygga från början enligt dina önskemål och förutsättningar. Se mer

Laglig assistans

Legal assistance

Det är svårt för dig att hitta pålitliga och professionellt kvalificerad person, har vi valt just en sådan för din säkerhet, vilket kommer att göra dina beslut enklare och säkrare. Se mer

Vem och hur man köper fastighet i Kroatien

Who_can_buy

Från början av februari 2009 har den kroatiska regeringen avlägsnat alla hinder för EU-medborgare när det gäller köp av fast egendom i Kroatien och förde en ny lag som behandlar EU-medborgare på samma sätt som kroatiska medborgare. Med detta drag, upphörde att gälla särskilda förfaranden och väntelistor som viktigt i vår verksamhet. Eftersom våra kunder är mestadels utlänningar, är det mycket viktigt att nationalitet eller ursprungsland, eftersom det var en av de grundläggande villkoren för möjligheten av förvärvet av fastigheter i Kroatien med dem ömsesidig möjlighet till kroatiska medborgare att köpa fastigheter i deras land eller ett land med vilket Kroatien har undertecknat ett avtal om utjämning av rättigheter när man köper egendom.

Därför utländska medborgare har lättare tillgång till köpa fastigheter i Kroatien, tack vare goda internationella diplomatiska förbindelser, men ändå de behöver samtycke av justitieministeriet, som beviljade legitimitet till sin underskrift, eller ett giltigt internationellt fördrag.

Ett alternativ till ovanstående är inrättandet av företaget, vilket gör det snabbare och enklare alternativ som en del erbjuder skattelättnader och liknande förmåner, och de som sätter upp ett företag, eller har redan etablerat företag i Kroatien, kan köpa fastigheter på uppdrag av företaget.

Om fastigheten redan köpt och ägs av människor från utlandet, vare sig fysisk eller juridisk natur i form av bolaget, samma kan säljas utan problem. Den enda skillnaden som kan fördela skatteskuld. Nämligen, om egendomen ägs av mindre än tre år, är den person som säljer egendomen skyldig att betala skatt i mängden 35%, men om det har gått mer än tre års ägande skall skattskyldigheten upphör.

Countries

Naturligtvis rekommenderar en fastighetsmäklare starkt att alla oklarheter i samband med de skatteregler och all annan information, vänligen kontakta vår centrala kontor, via post, telefon eller per post, som ni redan till hands, så att du kan lika väl och exakt förklara fungerande vårt rättssystem, och ge dig kvalitet riktlinjer och instruktioner för ytterligare åtgärder.

Du kan kontakta oss med fullt förtroende, eftersom det är viktigt att du som våra kunder med en komplett tjänst, till vård och skydda dina intressen, vi respekterar dina önskemål och motiv, och ge dig professionell och effektivt genomförande av din investering.

Över 20.000 fastigheter

Over 20,000 properties

Med över 20 000 fastigheter, tror vi att vi kan uppfylla begäran, tack vare den oöverträffade nätverk av partners, privata säljare och hyresgäster. Genom detta nätverk har vi tillgång till de bästa fastigheter som kan hittas på marknaden i de mest fantastiska och mest eftertraktade platser i Kroatien. Se mer

Diskreta försäljning

Discrete sales

Vi finner att avgöras försäljningen är viktiga som en form av tillgång skydd och affärs bilden av vår klient säljare, som ofta bestämmer just för denna tjänst och därmed vill ta sin egendom, inte annonsera generaliserade PR-kanaler, men endast på vår webbplats. Se mer

Top Kroatien agenter

Top Croatia agents

Medlemmar portal Croestate är av högsta kvalitet byråer och agenter för medling i fastighetsförsäljningar . Alla är certifierade och licensierade för fastigheter medling. Undvik olagliga och oprofessionellt organ. Se mer

Nyaste informationen

Newest information

Information och fastighetsdata uppdateras dagligen. Våra IT-specialister in på nya uppgifter och information som gör det möjligt för dig den mest exakta information om fastigheter ... Se mer


FAQ

Det här är svaren på dina vanliga frågor, kontakta oss eller komma till vårt kontor för andra frågor eller problem.

1. Kan utlänningar köpa fastigheter i Kroatien?

Det finns en skillnad mellan EU-medborgare och icke-EU-medborgare. EU-medborgare, fysiska och juridiska personer, kan köpa fastigheter i Kroatien på samma villkor som kroatiska medborgare. Icke-EU-medborgare, fysiska och juridiska personer, kan köpa fastigheter enligt ömsesidighetsprincipen och de måste söka godkännande från Republiken Kroatiens justitieministerium.

2. Vilka skatter måste jag betala när jag köper fastigheter i Kroatien?

Fastighetsskatt i Kroatien är 3% av skatteskontorets uppskattning. Det betalas av köparen och endast en gång.

3. Vad är den bästa tiden på året att åka till Kroatien?

Kroatien har ett milt klimat, så det är väldigt trevligt att besöka när som helst. Den bästa perioden att köpa är emellertid mellan oktober och december och än april till juni. Som turistland hyrs många fastigheter under sommaren, vilket är svårare att ordna besök av fastigheter.

4. Vad är det bästa stället i Kroatien att köpa en villa?

Första raden till havet är alltid en win-win situation. När det gäller platsen: längs kusten från Dubrovnik till Zadar, och från mellersta dalmatiska öar är de mest gynnsamma Brač, Hvar, Šolta, Vis, Korčula och halvön Pelješac.

5. Hur hittar jag ett hus att hyra i Split Kroatien?

Split är mer en lägenhet, vilket är enklare att hyra lägenhet på lång sikt. Det är dock möjligt att hitta en villa för en långsiktig hyra. Eftersom hyresavtal alltid är oförutsägbara och situationen förändras snabbt är det alltid den bästa lösningen att kontakta en byrå för att se vad som för närvarande finns på marknaden och finns.

6. Är det nu en bra tid att investera på den kroatiska fastighetsmarknaden?

Fastighetsmarknaden i Kroatien är mycket livlig de senaste åren och stiger fortfarande, så det är definitivt en bra period att investera och få en tillfredsställande avkastning på investeringen.

7. Vad är OIB och varför behöver jag det?

På engelska är det "PIN" som står för "personnummer" och det behövs för alla kontrakt. Det är unikt för varje person, kroatisk eller utlänning, och används som unik identifierare i olika officiella register.

8. Kan jag betala i utländsk valuta när jag köper fastigheter i Kroatien?

Alla betalningar av fastigheter måste vara i nationell valuta, vilket är HRK. Alla betalningar i utländsk valuta omvandlas dock till kuna.