Hrvatska, Brac - Kuća na otoku Braču s pogledom na more
Dalmatinski otoci

Ref. : 2016/01, Kuća / Vila Prodaja

Prodajna cijena:750.000 €

Napomena: koristite ga kako biste dodali ovaj Nekretnina na svoj popis.
Možete mu pristupiti odabiru kasnije "Moja lista" link.

Lokacija: Brac
Prednosti:
  • Pogled na more
  • Bazen
  • Garaža
Opis:

Stambeni prostor: 330
Zemljište: 1230
Broj soba: 5
Broj katova: 2
Broj kupaonica: 4
Udaljenost od mora: 250 m

 

Samostojeća kuća sa bazenom i prekrasnim pogledom na more, površine 200 m² + 100 m² terasa, na sjeverozapadnoj strani otoka Brača, u mirnom i turističkom mjestu. Površina okućnice iznosi 550 m² i koristi se kao vrt, te ima valjanu građevinsku dozvolu. Udaljenost od mora je 250 m. Energetski razred A. Kuća je dvoetažna, potpuno namještena, sa 5 spavaćih soba, dnevnim boravkom, 2 kuhinje, 4 wc-a, 4 terase, bazenom površine 6x4 m, dubine 50-135 cm, vanjskim roštiljem te podrumom od 15 m².

Vrt je uređen, djelomično popločan, u kojem se nalaze voćnjak i povrtnjak. Parcela je ograđena i zaštićena od pogleda i u njoj se nalazi natkriveni privatni parking za 6 vozila. Na prvom katu kuće nalaze se 3 spavaće sobe, 2 wc-a, dnevni boravak, kuhinja i velika terasa. Vanjske stepenice vode na drugi kat na kojem se odvojenim vratima nalaze dvije prostorije. Prva prostorija ima spavaću sobu, wc, mini kuhinju i terasu, a druga spavaću sobu, wc i terasu.

U sklopu kuće nalazi se jedna zasebna prostorija sa wc-om, površine 12 m² koja se koristi kao ostava, ali se može prenamijeniti u sobu sa wc-om. Kuća ima uređene komunalne priključke (struja, vodovod, kanalizacija, telefon), od dozvola građevinsku i uporabnu te vlasnički list (1/1). Od tehničkih dodataka tu je klima uređaj, satelitska televizija i ADSL. Kuća je izgrađena 1977 godine, a adaptirana je 2003.

Opis lokacije
Brac
Brac (pronounced [brâːtʃ]; local Chakavian: Broc, pronounced [broːts]; Latin: Bretia, Brattia; Italian: Brazza) is an island in the Adriatic Sea within Croatia, with an area of 396 square kilometres (153 sq mi),[1] making it the largest island in Dalmatia, and the third largest in the Adriatic.

Klikni za više

Ova nekretnina Vas zanima?
Pošaljite upit

* Obavezna polja


Klikom na Pošalji prihvaćate naše uvjete poslovanja.
FAQ

Ovo su odgovori na Vaša najčešće postavljana pitanja, za sva ostala pitanja ili nejasnoće slobodno nas kontaktirajte ili dođite u naš ured.

1. Mogu li stranci kupiti nekretninu u Hrvatskoj?

Postoji razlika između građana EU i građana koji nisu državljani EU. Građani EU, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine u Hrvatskoj pod istim uvjetima kao i hrvatski državljani. Državljani drugih zemalja, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine po načelu uzajamnosti i za to trebaju zatražiti odobrenje od Ministarstva pravde Republike Hrvatske.

2. Koje poreze moram platiti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Porez na imovinu u Hrvatskoj iznosi 3% od procjene imovine poreznog ureda. Kupac ga plaća i to samo jednom.

3. Koje je najbolje doba godine za odlazak u Hrvatsku?

Hrvatska ima blagu klimu, pa je vrlo lijepo posjetiti bilo kada. Ipak, najbolje razdoblje za kupnju je između listopada i prosinca, te od travnja do lipnja. Kao turistička zemlja, tijekom ljeta mnogi su objekti iznajmljeni, pa je teže organizirati posjete nekretninama.

4. Koje je najbolje mjesto u Hrvatskoj za kupnju vile?

Prvi red do mora uvijek je dobitna situacija. Što se tiče lokacije: uz obalu od Dubrovnika do Zadra, a od srednjodalmatinskih otoka najpovoljniji su Brač, Hvar, Šolta, Vis, Korčula i poluotok Pelješac.

5. Kako mogu naći kuću za iznajmljivanje u Splitu u Hrvatskoj?

Split je više apartmansko mjesto, pa je lakše iznajmiti stan na duži rok. Međutim, moguće je naći vilu na dugoročni najam. Kako je zakup uvijek nepredvidiv, a situacija se brzo mijenja, uvijek je najbolje rješenje kontaktirati agenciju kako bi vidjeli što je trenutno na tržištu i dostupno.

6. Je li sada dobro vrijeme za ulaganje na hrvatskom tržištu nekretnina?

Tržište nekretnina u Hrvatskoj je posljednjih godina vrlo živo i još uvijek raste, pa je svakako dobro razdoblje za ulaganje i postizanje zadovoljavajućeg povrata investicije.

7. Što je OIB i zašto mi je potreban?

Na engleskom je 'PIN' što znači 'osobni identifikacijski broj' i potreban je za bilo koji ugovor. Jedinstven je za svaku osobu, hrvatskog ili stranca, a koristi se kao jedinstveni identifikator u raznim službenim evidencijama.

8. Mogu li platiti u stranoj valuti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Sva plaćanja nekretnina moraju biti u nacionalnoj valuti, u kunama. Međutim, svako plaćanje u stranoj valuti preračunat će se u kune.