Hrvatska, Kastela - Kuća/ inovativni komercijalni kompleks u Kaštelima
Dalmatinska obala

Ref. : 2016/30, Kuća / Vila/Poslovni prostor Prodaja

Prodajna cijena:450.000 €

Napomena: koristite ga kako biste dodali ovaj Nekretnina na svoj popis.
Možete mu pristupiti odabiru kasnije "Moja lista" link.

Lokacija: Kastela
Prednosti:
  • Garaža
Opis:

Stambeni prostor: 230
Zemljište: 1200
Udaljenost od mora: 150 m

 

Prodaje se inovativni komercijalni kompleks od 1200 m², u Kaštelima, turističkom mjestu 10 km zapadno od Splita, prvotno namijenjen kao odgovor na stvaranje sve veće potražnje za kvalitetnim domaćim prehrambenim proizvodima, kao i ostalim trgovačko-uslužnim radnjama kojim bi se podigao standard življenja lokalnog stanovništva.

Na 1200 m² izgrađeno je 5 kućica u nizu, od kojih su dvije dvokatnice, veličine 32-44 m², dizajnirane da ponude, kako jednostavne, tako specifične usluge za preko 1000 kućanstava u okolici. Tako se u ponudi 7 poslovnih jedinica mogu pronaći ugostiteljski objekti, uredi, trafika, voće i povrće, ribarnica, mesnica, pekara, teretana, ordinacija i sl. Od 1200 m², 230 m² je pokriveno i uređeno u mediteranskom stilu, nudeći korisnicima toplu, prijateljsku atmosferu pri dolasku na lokaciju. Dok je vanjski dio kompletno nov i uređen (fasade, krovovi, zatvori i okućnica), unutrašnjost je ostavljena u roh-bau načinu, omogućavajući investitoru da je uredi po svojim zamislima.

Svaka jedinica ima mogućnost izgradnje unutarnjeg sanitarnog čvora, te su svi komunalni priključci uredni i plaćeni. U cijenu kompleksa ulazi i parking od 11 parkirnih mjesta, te vlasništvo puta od 400 m² na kojem se kompleks nalazi. Okolni stanari (4) imaju pravo prolaza. Vlasništvo uredno. Građevinska i lokacijska dozvola.

Opis lokacije
Kaštela (pronounced [kǎʃtɛla]) is an agglomeration of seven small towns in Croatia, located northwest of the city of Split, west of Solin and east of Trogir, on the central Dalmatian coast. They are part of the Split-Dalmatia County and are administratively treated as a single city with a total population of 38,667 as of 2011 census - although they individually range in size from 3,000 to 7,000 residents.

Klikni za više

Ova nekretnina Vas zanima?
Pošaljite upit

* Obavezna polja


Klikom na Pošalji prihvaćate naše uvjete poslovanja.
FAQ

Ovo su odgovori na Vaša najčešće postavljana pitanja, za sva ostala pitanja ili nejasnoće slobodno nas kontaktirajte ili dođite u naš ured.

1. Mogu li stranci kupiti nekretninu u Hrvatskoj?

Postoji razlika između građana EU i građana koji nisu državljani EU. Građani EU, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine u Hrvatskoj pod istim uvjetima kao i hrvatski državljani. Državljani drugih zemalja, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine po načelu uzajamnosti i za to trebaju zatražiti odobrenje od Ministarstva pravde Republike Hrvatske.

2. Koje poreze moram platiti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Porez na imovinu u Hrvatskoj iznosi 3% od procjene imovine poreznog ureda. Kupac ga plaća i to samo jednom.

3. Koje je najbolje doba godine za odlazak u Hrvatsku?

Hrvatska ima blagu klimu, pa je vrlo lijepo posjetiti bilo kada. Ipak, najbolje razdoblje za kupnju je između listopada i prosinca, te od travnja do lipnja. Kao turistička zemlja, tijekom ljeta mnogi su objekti iznajmljeni, pa je teže organizirati posjete nekretninama.

4. Koje je najbolje mjesto u Hrvatskoj za kupnju vile?

Prvi red do mora uvijek je dobitna situacija. Što se tiče lokacije: uz obalu od Dubrovnika do Zadra, a od srednjodalmatinskih otoka najpovoljniji su Brač, Hvar, Šolta, Vis, Korčula i poluotok Pelješac.

5. Kako mogu naći kuću za iznajmljivanje u Splitu u Hrvatskoj?

Split je više apartmansko mjesto, pa je lakše iznajmiti stan na duži rok. Međutim, moguće je naći vilu na dugoročni najam. Kako je zakup uvijek nepredvidiv, a situacija se brzo mijenja, uvijek je najbolje rješenje kontaktirati agenciju kako bi vidjeli što je trenutno na tržištu i dostupno.

6. Je li sada dobro vrijeme za ulaganje na hrvatskom tržištu nekretnina?

Tržište nekretnina u Hrvatskoj je posljednjih godina vrlo živo i još uvijek raste, pa je svakako dobro razdoblje za ulaganje i postizanje zadovoljavajućeg povrata investicije.

7. Što je OIB i zašto mi je potreban?

Na engleskom je 'PIN' što znači 'osobni identifikacijski broj' i potreban je za bilo koji ugovor. Jedinstven je za svaku osobu, hrvatskog ili stranca, a koristi se kao jedinstveni identifikator u raznim službenim evidencijama.

8. Mogu li platiti u stranoj valuti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Sva plaćanja nekretnina moraju biti u nacionalnoj valuti, u kunama. Međutim, svako plaćanje u stranoj valuti preračunat će se u kune.