Hrvatska, Vis - Kuća/Vila na otoku Visu prvi red do mora s prekrasnim pogledom, na prodaju
Dalmatinski otoci

Ref. : 3278/30, Kuća / Vila Prodaja

Prodajna cijena:490.000 €

Napomena: koristite ga kako biste dodali ovaj Nekretnina na svoj popis.
Možete mu pristupiti odabiru kasnije "Moja lista" link.

Lokacija: Vis
Prednosti:
  • Prvi red do mora
  • Pogled na more
  • Kamena kuća
Opis:

Stambeni prostor: 300
Zemljište: 507

 

Kuća/Vila na otoku Visu smještena u predivnoj uvali, prvi red do mora i plaže. Ova adaptirana kuća vraćena u originalnu staru ribarsku kućicu. Sagrađena prije 100 godina te ima jedinstvenu vrijednost zbog lokacije također zbog načina na koji je rekonstruirana. Kuća je smještena na jednoj od ljepših mjesta na otoku Visu. Pozicionirana kaskadno te ima otvoreni pogled na more iz svih prostorija. Pristup autom i parkirna mjesta su osigurana. Stambena površina je 300m2 dok je površina zemljišta 507m2.

Kuća se sastoji od tri apartmana te jednom odvojenom sobom sa Mediteranskim vrtom i kućicom. Svi apartmani su kompletno opremljeni sa zasebnim ulazom i terasama s kojih se pruža polged na plažu i more. U blizini kuće nalazi se mali arhipelag sa nekoliko otoka. Voda dolazi iz vodoopskrbnog sustava otoka Visa ( otok Vis ima svoje izvore vode sa kvalitetnom pitkom vodom). Kuća također ima svoj mol i vez za brod. Ispod kuće nalazi se prirodna šljunčana plaža sa betoniranim platoom za sunčanje i stepenice koje vode u more. Vrt je kultiviran s mediteranskim biljkama te postoje objekti za uživanje u odmoru( roštilj, vanjski tuš, otvoreni dnevni boravak). Na prodaju

Opis lokacije
Vis
Vis (pronounced [ʋîːs]; Ancient Greek: Ἴσσα; Latin: Issa, Italian: Lissa) is a small Croatian island in the Adriatic Sea. The farthest inhabited island off the Croatian mainland, Vis had a population of 3,460 in 2011 and has an area of 90.26 square kilometres (34.85 square miles). The highest point of the island is Hum which is 587 metres (1,926 feet) above sea level.

Klikni za više

Ova nekretnina Vas zanima?
Pošaljite upit

* Obavezna polja


Klikom na Pošalji prihvaćate naše uvjete poslovanja.
FAQ

Ovo su odgovori na Vaša najčešće postavljana pitanja, za sva ostala pitanja ili nejasnoće slobodno nas kontaktirajte ili dođite u naš ured.

1. Mogu li stranci kupiti nekretninu u Hrvatskoj?

Postoji razlika između građana EU i građana koji nisu državljani EU. Građani EU, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine u Hrvatskoj pod istim uvjetima kao i hrvatski državljani. Državljani drugih zemalja, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine po načelu uzajamnosti i za to trebaju zatražiti odobrenje od Ministarstva pravde Republike Hrvatske.

2. Koje poreze moram platiti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Porez na imovinu u Hrvatskoj iznosi 3% od procjene imovine poreznog ureda. Kupac ga plaća i to samo jednom.

3. Koje je najbolje doba godine za odlazak u Hrvatsku?

Hrvatska ima blagu klimu, pa je vrlo lijepo posjetiti bilo kada. Ipak, najbolje razdoblje za kupnju je između listopada i prosinca, te od travnja do lipnja. Kao turistička zemlja, tijekom ljeta mnogi su objekti iznajmljeni, pa je teže organizirati posjete nekretninama.

4. Koje je najbolje mjesto u Hrvatskoj za kupnju vile?

Prvi red do mora uvijek je dobitna situacija. Što se tiče lokacije: uz obalu od Dubrovnika do Zadra, a od srednjodalmatinskih otoka najpovoljniji su Brač, Hvar, Šolta, Vis, Korčula i poluotok Pelješac.

5. Kako mogu naći kuću za iznajmljivanje u Splitu u Hrvatskoj?

Split je više apartmansko mjesto, pa je lakše iznajmiti stan na duži rok. Međutim, moguće je naći vilu na dugoročni najam. Kako je zakup uvijek nepredvidiv, a situacija se brzo mijenja, uvijek je najbolje rješenje kontaktirati agenciju kako bi vidjeli što je trenutno na tržištu i dostupno.

6. Je li sada dobro vrijeme za ulaganje na hrvatskom tržištu nekretnina?

Tržište nekretnina u Hrvatskoj je posljednjih godina vrlo živo i još uvijek raste, pa je svakako dobro razdoblje za ulaganje i postizanje zadovoljavajućeg povrata investicije.

7. Što je OIB i zašto mi je potreban?

Na engleskom je 'PIN' što znači 'osobni identifikacijski broj' i potreban je za bilo koji ugovor. Jedinstven je za svaku osobu, hrvatskog ili stranca, a koristi se kao jedinstveni identifikator u raznim službenim evidencijama.

8. Mogu li platiti u stranoj valuti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Sva plaćanja nekretnina moraju biti u nacionalnoj valuti, u kunama. Međutim, svako plaćanje u stranoj valuti preračunat će se u kune.