Hrvatska, Rogoznica - Izuzetna nekretnina s dvije vile
Dalmatinska obala

Ref. : 2022/191, Kuća / Vila Prodaja

Prodajna cijena:890.000 €

Napomena: koristite ga kako biste dodali ovaj Nekretnina na svoj popis.
Možete mu pristupiti odabiru kasnije "Moja lista" link.

Lokacija: Rogoznica
Prednosti:
  • Prvi red do mora
  • Bazen
  • Pogled na more
  • Parking
  • Luksuzna
  • Moderno
  • Kamena kuća
  • Ima Energetski certifikat
Opis:

Stambeni prostor: 383
Zemljište: 509
Broj soba: 7
Broj kupaonica: 7
Udaljenost od mora: 10 m

 

Prekrasna nekretnina na prodaju koja se sastoji od dvije vile, obe smještene u prvom redu do mora, u malom dalmatinskom mjestu.

Ville su u naravi dvije fizički odvojene jedinice, koje se vrlo lako mogu povezati u jedinstvenu cjelinu, te kao takve koristiti za ugodan obiteljski odmor ili turističko iznajmljivanje.

Nekretnine su smještene neposredno uz uređenu plažu s vrlo lakim pristupom moru, čime je nekretnina idealna za obitelji s djecom ili za osobe starije životne dobi. Također, ispred nekretnina postoji mogućnost veza za manji brod, a na udaljenost od 50 metara se nalazi prekrasna sljunčana plaža.

Prva nekretnina, kojoj pripada veća stambena površina i površina okućnice, se sastoji od dvije etaže, međusobno povezane vanjskim stepeništem. Kompletno je renovirana 2015. godine.
Pristup nekrenini, odnosno parceli, je vrlo jednostavan, a sama parcela je ograđena visokim kamenim zidom sa metalnim dvorišnim vratima te nudi mogućnost privatnog parkinga.
Privatan bazen i roštilj su smješteni u dvorištu, kao i prostor za sunčanje i komforna ljetna terasa s velikim stolom za vanjski objed, do koje se može pristupiti iz svake prostorije.
Na prizemlju su smještene dvije spavaće sobe i dnevni boravak s kuhinjom. Jednoj spavaćoj sobi pripada vlastita kupaonica, dok druga soba ima vlastiti WC.
Prvi kat se sastoji od dvije zasebne jedinice. Prva jedinica je dvosoban apartman s kupaonicom, dnevnim boravkom i kuhinjom. Obe spavaće sobe imaju pristup balkonu, dok dnevni boravak ima pristup na komfornu terasu s lijepim pogledom na more, bazen i zaljev. Druga jedinica je manji jednosoban apartman s kuhinjom, kupaonicom, manjom blagovaonicom i balkonom.

Druga nekretnina je novoizgrađena (2016. godine), luksuzna, mala moderna villa, također s vlastitim bazenom i mogućnošću parkinga ispred parcele.
Sastoji se od dvije etaže. Prizemna etaža ima direktan pristup bazenu, kaminu, prostoru za sunčanje te natkrivenom dijelu dvorišta gdje je smješten stol za vanjski objed. Na ovoj etaži su smještene kuhinja, dnevni boravak te dodatan WC.
Unutrašnje, drveno stepenište osigurano staklenom ogradom vodi na gornju etažu ville, gdje su smještene dvije luksuzne spavaće sobe, svaka sa vlastitom kupaonicom. Obe spavaće sobe imaju pristup terasi opremljenoj stolom, stolicama i suncobranima.

Nekretnine su trenutno u funkciji turizma, te zbog svojih karakteristika, lokacije i opremljenosti postižu izvrsne rezultate.

Potencijalni kupac može nastaviti taj posao, ili nekretnine može jednostavno povezati te koristiti u vlastite svrhe.

Opis lokacije
Rogoznica
Rogoznica is a popular tourist village on the Dalmatian coast in Croatia that lies in the southernmost part of the Šibenik-Knin County, in a deep bay sheltered from wind, about 30 km from Šibenik. In the 2001 census, the population of the village was 2,391, with 96% declaring themselves Croats. It is occasionally called Šibenska Rogoznica to distinguish it from Lokva Rogoznica, another tourist resort in Dalmatia.

Klikni za više

Ova nekretnina Vas zanima?
Pošaljite upit

* Obavezna polja


Klikom na Pošalji prihvaćate naše uvjete poslovanja.
FAQ

Ovo su odgovori na Vaša najčešće postavljana pitanja, za sva ostala pitanja ili nejasnoće slobodno nas kontaktirajte ili dođite u naš ured.

1. Mogu li stranci kupiti nekretninu u Hrvatskoj?

Postoji razlika između građana EU i građana koji nisu državljani EU. Građani EU, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine u Hrvatskoj pod istim uvjetima kao i hrvatski državljani. Državljani drugih zemalja, fizičke i pravne osobe, mogu kupiti nekretnine po načelu uzajamnosti i za to trebaju zatražiti odobrenje od Ministarstva pravde Republike Hrvatske.

2. Koje poreze moram platiti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Porez na imovinu u Hrvatskoj iznosi 3% od procjene imovine poreznog ureda. Kupac ga plaća i to samo jednom.

3. Koje je najbolje doba godine za odlazak u Hrvatsku?

Hrvatska ima blagu klimu, pa je vrlo lijepo posjetiti bilo kada. Ipak, najbolje razdoblje za kupnju je između listopada i prosinca, te od travnja do lipnja. Kao turistička zemlja, tijekom ljeta mnogi su objekti iznajmljeni, pa je teže organizirati posjete nekretninama.

4. Koje je najbolje mjesto u Hrvatskoj za kupnju vile?

Prvi red do mora uvijek je dobitna situacija. Što se tiče lokacije: uz obalu od Dubrovnika do Zadra, a od srednjodalmatinskih otoka najpovoljniji su Brač, Hvar, Šolta, Vis, Korčula i poluotok Pelješac.

5. Kako mogu naći kuću za iznajmljivanje u Splitu u Hrvatskoj?

Split je više apartmansko mjesto, pa je lakše iznajmiti stan na duži rok. Međutim, moguće je naći vilu na dugoročni najam. Kako je zakup uvijek nepredvidiv, a situacija se brzo mijenja, uvijek je najbolje rješenje kontaktirati agenciju kako bi vidjeli što je trenutno na tržištu i dostupno.

6. Je li sada dobro vrijeme za ulaganje na hrvatskom tržištu nekretnina?

Tržište nekretnina u Hrvatskoj je posljednjih godina vrlo živo i još uvijek raste, pa je svakako dobro razdoblje za ulaganje i postizanje zadovoljavajućeg povrata investicije.

7. Što je OIB i zašto mi je potreban?

Na engleskom je 'PIN' što znači 'osobni identifikacijski broj' i potreban je za bilo koji ugovor. Jedinstven je za svaku osobu, hrvatskog ili stranca, a koristi se kao jedinstveni identifikator u raznim službenim evidencijama.

8. Mogu li platiti u stranoj valuti prilikom kupovine nekretnina u Hrvatskoj?

Sva plaćanja nekretnina moraju biti u nacionalnoj valuti, u kunama. Međutim, svako plaćanje u stranoj valuti preračunat će se u kune.